Elkészítés: A csirkemellet ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, a borsot és a sót, péppé-habbá turmixoljuk. Tálba öntjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet, valamint a finomra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
Egy kb. 2 liter űrtartalmú hosszúkás sütőformát (én őzgerincformát szoktam használni) vastagon kivajazunk, kibéleljük kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a szélek túllógjanak a forma peremén. A massza felét a kibélelt formába simitjuk, és kanálháttal kis árkot mélyítünk a közepébe. Ebbe kerülnek a főtt tojások, amelyeknek a végét levágjuk, hogy szépen illeszkedjenek egymáshoz. A tetejére simítjuk a maradék masszát, felhajtjuk rá a lelógó sonkaszeleteket, és befedjük egy méretének megfelelő vajazott alufóliával.
A formát mély tepsibe tesszük, felöntjük annyi meleg vízzel,hogy a forma derekáig érjen, és közepes tűznél kb. 40 percig gőzöljük. A sütőből kivéve kb. 2 kg-nyi súlyokkal (albumok előnyben)lenyomtatjuk, tömöritjük, saját levélben hűtjük ki.
Tálaláskor deszkára boritjuk, vékony szeletekre vágva kínáljuk. A húsvéti asztalon igen dekorativan mutat, másnap akár szendvics közé téve tápláló tizórai. Ha marad belőle!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.