Elkészítés: A karajból 10 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, majd kiverve, megsózva és lisztbe mártva 8 dkg zsírban hirtelen pirosra sütjük.
A szeleteket egy lábasba tesszük, a paradicsompürét a zsírban (amiben a húst sütöttük) kissé megpirítjuk, felöntjük 2 dl vízzel és 1 dl tokaji borral. Jól felforralva a bordákra öntjük, és lefödve puhára pároljuk. A vöröskáposztából kivágjuk a torzsát, vékonyra szeleteljük, és gyengén megsózva 30 percig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, 2 dkg zsírban világosra pirítjuk, majd az ecettel és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyengén cukrozott vöröskáposztát, és lefödve pároljuk. Párolás közben hozzátesszük a meghámozott és vastagabb cikkekre vágott almát, 2 dl tokaji bort, és ezzel a káposztát készre pároljuk.
Tálalásnál a káposztát a tál egyik oldalára tesszük, szép sorjában mellérakjuk a bordákat, és a levével meglocsoljuk. Zsírban sült burgonyát adunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.