Elkészítés: A főzőtököt lehetőleg frissen vegyük, ne fagyasztva és gyalulva (ha nincs más lehetőség, akkor használhatunk fagyasztott konyhakész főzőtököt is). Abban az esetben, ha sikerült friss főzőtökhöz jutnunk: mossuk le, majd hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és az azt körülvevő fölösleges részeket. Pucoljuk meg és vágjuk apróra a fokhagymát és a vöröshagymát, majd tegyük félre.
A tökhúst reszeljük le – egyszerű nagylyukú reszelőn. Mossuk meg a kaprot is, és vágjuk jó apróra. Tegyük a reszelt tököt és a kaprot egy fazékba, és engedjünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a babérlevelet, ízlés szerint borsot és egy kevés sót, majd tegyük fel főni (a forrástól számított 15-20 percig főzzük).
Amíg fő a tök, egy teflonos serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál olívaolajban, majd sózzuk meg és pirítsuk – takaréklángon – addig, amíg megfonnyad egy kicsit (ezzel a művelettel nyerünk kellemes ízt, és a fokhagyma meg a hagyma elveszti az erejét). Ha megpirult, adjuk hozzá a fővőben lévő tökhöz, keverjük meg.
Miután megpuhult a tök, félrevesszük az edényt a tűzről. Egy kevés vízzel simára keverünk 1 púpozott evőkanálnyi kukoricakeményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzelékhez. Ezután visszatesszük egy kicsit a tűzre, hagy rottyanjon még egyet (ne főzzük túl sokáig) és már kész is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.