Előkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A bőrét a mellénél óvatosan fellazítjuk, a belsejét besózzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A diót durvára vágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjával együtt kockára aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. A zsemlemorzsát tálba öntjük, és meglocsoljuk a tejjel. Hozzáadjuk a diót, az almát, a pirított hagymát, a petrezselymet. Beleütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. A csirke hasüregét és a melle alatt a bőrt megtöltjük a diós masszával, szépen megformázzuk, a hasán a bőrt hústűvel összetűzzük, és a csirkét tepsibe tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a levével gyakran locsolgatva kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Mielőtt darabolnánk kb. 10 percig pihentetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 440 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.