Előkészítés: A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A bőrét a mellénél óvatosan fellazítjuk, a belsejét besózzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A diót durvára vágjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjával együtt kockára aprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. A zsemlemorzsát tálba öntjük, és meglocsoljuk a tejjel. Hozzáadjuk a diót, az almát, a pirított hagymát, a petrezselymet. Beleütjük a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. A csirke hasüregét és a melle alatt a bőrt megtöltjük a diós masszával, szépen megformázzuk, a hasán a bőrt hústűvel összetűzzük, és a csirkét tepsibe tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A csirkét bedörzsöljük sóval, leöntjük az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a levével gyakran locsolgatva kb. 60-70 perc alatt szép pirosra sütjük. Mielőtt darabolnánk kb. 10 percig pihentetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 440 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.