Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Töltött hátszín gazdagon recept
recept
Mester

Töltött hátszín gazdagon

90 perc
0 adag
Költséges
2011. 07. 21.

Elkészítés

Elkészítés: A húst hosszában, a rostokkal párhuzamosan (kb. 1 cm-enként) mélyen bevágjuk, ügyelve, hogy ne vágjuk át egészen. A vágatokat meghintjük borssal, vékonyan megkenjük piros arannyal, mivel ez sós, a húst nem kell külön sózni.

A sonkaszeleteket kettévágjuk, és a megkent vágatokba fektetjük. A sajtot vékony csíkokra szabdaljuk, és a sonka
tetejére rakjuk.

A szinte legyezőként szétnyílt húst kissé
összenyomjuk, erős zsineggel megkötözzük, közben a túllógó sonkaszegélyeket visszahajtogatjuk a sajtcsíkok tetejére.

Kikenünk olajjal egy tűzálló edényt (mélyet), belefektetjük a húst, betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és forró sütőben 10 percig pirítjuk.

A hagymát karikára vágjuk, a hús mellé dobjuk, beletesszük a zellerszárakat, ráöntjük a bort, lefedjük, és kb. 1,5-2 órát sütjük.

Levesszük az alufóliát, és további 15 perc alatt pirosra sütjük a húst.

A mártáshoz nagylyukú reszelőn lereszeljük az ecetes uborkát, a pecsenyelevet egy kis lábaskába szűrjük, belekeverjük a mustárt és az ecetes uborkát. A tejszínben simára keverünk egy kis lisztet, a mártáshoz adjuk. Éppen csak sűrűsödésig forraljuk, végül egy kis kanál Worchestershire szósszal és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

A húst nem túl vékonyan felszeleteljük,
előmelegített tálra rendezzük, és néhány kanál mártással körbelocsolva tálaljuk. A maradék mártást külön tálkában kínáljuk. Köretként krokettet vagy burgonyapürét adunk.

Megjegyzés
A receptet Takó Istvánné küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.