Elkészítés: A húst hosszában, a rostokkal párhuzamosan (kb. 1 cm-enként) mélyen bevágjuk, ügyelve, hogy ne vágjuk át egészen. A vágatokat meghintjük borssal, vékonyan megkenjük piros arannyal, mivel ez sós, a húst nem kell külön sózni.
A sonkaszeleteket kettévágjuk, és a megkent vágatokba fektetjük. A sajtot vékony csíkokra szabdaljuk, és a sonka
tetejére rakjuk.
A szinte legyezőként szétnyílt húst kissé
összenyomjuk, erős zsineggel megkötözzük, közben a túllógó sonkaszegélyeket visszahajtogatjuk a sajtcsíkok tetejére.
Kikenünk olajjal egy tűzálló edényt (mélyet), belefektetjük a húst, betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és forró sütőben 10 percig pirítjuk.
A hagymát karikára vágjuk, a hús mellé dobjuk, beletesszük a zellerszárakat, ráöntjük a bort, lefedjük, és kb. 1,5-2 órát sütjük.
Levesszük az alufóliát, és további 15 perc alatt pirosra sütjük a húst.
A mártáshoz nagylyukú reszelőn lereszeljük az ecetes uborkát, a pecsenyelevet egy kis lábaskába szűrjük, belekeverjük a mustárt és az ecetes uborkát. A tejszínben simára keverünk egy kis lisztet, a mártáshoz adjuk. Éppen csak sűrűsödésig forraljuk, végül egy kis kanál Worchestershire szósszal és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A húst nem túl vékonyan felszeleteljük,
előmelegített tálra rendezzük, és néhány kanál mártással körbelocsolva tálaljuk. A maradék mártást külön tálkában kínáljuk. Köretként krokettet vagy burgonyapürét adunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.