Előkészítés: A gesztenyét megtisztítjuk, lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Megszórjuk a Delikát ételízesítővel, hozzáadjuk a margarint, és lefedve puhára pároljuk. A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk, és szárazra töröljük. Óvatosan felfejtjük a bőrét, ide rakjuk majd a tölteléket.
Elkészítés: A gesztenyéről levesszük a fedőt, és elfőzzük a levét. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a darált húst, a tojást, megsózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kacsamell fellazított bőre alá betöltjük a gesztenyés masszát, szépen megformázzuk bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával, és kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Levesszük a fóliát, 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) mérsékeljük a hőt, a levével többször meglocsoljuk a pecsenyét, és kb. 30 perc alatt szép piros ropogósra sütjük. Párolt káposztával, burgonyapürével tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 540 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.