Elkészítés: A rizst előző este beáztatom. Másnap félig megfőzöm.
A krumplikat meghámozom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.
A paprikákat megskalpolom, kicsumázom. A hagymákat, a paprikák sapkáját és a zöldeket aprítom.
Egy lábasban kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, kifehéredésig együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az előfőzött rizst, fűszerezem, összekeverem. Lazán megtöltöm a paprikákat.
A paradicsomszószhoz a lábasban megdinsztelem a hagymákat, szórok rá lisztet, rádobom a darabolt zellerleveleket és bazsalikomot, belevágom a chilipaprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, a sűrített paradicsomot, a chiliszószt, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
A paprikákat beteszem a lábasba, ha a szósz nem lepi el a paprikákat, öntök még hozzá vizet. Lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, hozzáadom a krumplikat, ráöntöm a szószt, összeforralom.
Tejföllel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.