Elkészítés: A rizst előző este beáztatom. Másnap félig megfőzöm.
A krumplikat meghámozom, hasábokra vágom, sós vízben megfőzöm.
A paprikákat megskalpolom, kicsumázom. A hagymákat, a paprikák sapkáját és a zöldeket aprítom.
Egy lábasban kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, kifehéredésig együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, az előfőzött rizst, fűszerezem, összekeverem. Lazán megtöltöm a paprikákat.
A paradicsomszószhoz a lábasban megdinsztelem a hagymákat, szórok rá lisztet, rádobom a darabolt zellerleveleket és bazsalikomot, belevágom a chilipaprikát, ráöntöm a krumpli főzőlevét, a sűrített paradicsomot, a chiliszószt, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
A paprikákat beteszem a lábasba, ha a szósz nem lepi el a paprikákat, öntök még hozzá vizet. Lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, hozzáadom a krumplikat, ráöntöm a szószt, összeforralom.
Tejföllel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.