Elkészítés: Beáztatjuk a mazsolát meleg vízbe 15 percre, majd leszűrjük.
Kecés olajon a cukorral megkaramellizáljuk a hagymát, hozzáadjuk a mazsolát és a fenyőmagot. Addig kavargatjuk, míg a fenyőmag aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a mentát és a fűszereket, belekeverjük a rizst, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és lefedve addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Belekeverjük a petrezselymet.
A paprikákat megskalpoljuk, a csumájukat kivesszük, afűszeres rizzsel megtöltjük, sütőtálba tesszük. A citrom levét egy kevés olajjal ésegy pohárnyi vízzel összekeverjük, a paprikákra locsoljuk, és20 percre előmelegített sütőbe toljuk.
Adhatunk mellé fokhagymás joghurtot tálaláskor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.