Előveszünk egy kisebb és egy nagyobb lábost. A kicsibe beletesszük a 20 dkg rizst, és felöntjük kétszeres mennyiségű enyhén sós vízzel, majd feltesszük főni. (Nem kell puhára, elég addig főzni, amíg a víz elfő róla.)
A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomóval összezúzzuk, feltesszük őket a nagyobb lábosban dinsztelni, megsózzuk.
Amíg a fentiek zajlanak, a paprikák magházát eltávolítjuk, ügyelve arra, hogy a paprika egészben maradjon. Ha ez kész, jól összedolgozzuk egy tálban a húst, a sóval és a tojással. Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a húshoz. Ha a rizs is kész és hűlt egy kicsit, akkor ezt is hozzádobjuk és kézzel mindezt jól összegyúrjuk.
Abba a lábosba, amelyben a hagymát dinszteltük (nem kell elmosni), most 2-3 evőkanál olajat öntünk, a felhevült olajba 2 evőkanál lisztet szórunk, aranybarnára pirítjuk, majd 2 teáskanál pirospaprikát adunk hozzá és néhány másodpercig pirítjuk még. Mikor már érezzük a paprika pirult illatát, akkor folyamatos kevergetés mellett kezdjük el felönteni kb. 1,5 liter vízzel. Ha igyekezetünk ellenére csomós lesz a "termék", akkor érdemes botmixerrel segíteni rajta. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt, és 2 kis sűrített paradicsomot is. Mehet bele egy kávéskanál őrölt bors, só (és esetleg cukor). Kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünk szerint (több levesebb só-cukor aránnyal). Forrósítsuk fel a szószunkat.
Ezután jön a legjobb rész. :) A húskészítménnyel tölhetjük a paprikákat! :) Ahogy kész vagyunk eggyel, helyezhetjük is a paradicsomszószba. Folytassuk mindaddig, amíg van paprikánk. A megmaradt húsból formáljunk gombócokat és dobáljuk a paprikák közé.
Az egészet fedjük le és 50-60 percig főzzük, közben félidőnél óvatosan kavarjunk egyet rajta.
Főzzünk mellé krumplit, vagy orsótésztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.