Elkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, és citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.
A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A zöldségek egy részét és a petrezselyem felét összekeverjük, és a halak hasüregébe töltjük. A maradék zöldséget nagy, kiolajozott hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a levessel, és ráfektetjük a megtöltött halakat, és kis darabokban elosztunk rajtuk 5 dkg vajat. A sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A maradék vajat kis edényben felolvasztjuk, belekeverjük a maradék petrezselymet, és a kész pisztrángra öntjük. Vékony citromszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonyát is kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.