Elkészítés: A ponty húsát úgy emeljük ki, hogy a hátán a bőrt végigvágjuk. Vigyázzunk a bőr lefejtésénél, nehogy elszakadjon. A gerinccel együtt kiemeljük a pontynak a húsát. Az apró halszálkákat kiszedjük. A gerincről óvatosan lefejtjük a húst, és a húsdarálón nagyon finomra daráljuk.
A halhoz hozzádaráljuk a tejben áztatott zsemlét, majd a zsemlemorzsát, a tojásokat, sót, borsot, fűszerpaprikát, az apróra vágott petrezselymet.
A hagymát lereszeljük, a gombát apróra vágjuk, zsírban összepároljuk, végül ezt is hozzáadjuk a halpéphez, és az egészet jól összekeverjük.
A pontyot ezzel a töltelékkel megtöltjük, cérnával összevarrjuk.
Vajjal kikent tepsibe tesszük, időnként meglocsolgatva 30-35 percig sütjük.
Eközben a fehérbort, a tejfölt és az ételízesítőt összekeverjük, ezt az utolsó 10 percben a halra öntjük.
Tálaláskor vigyázzunk, hogy a feje-farka a halon maradjon a szeletelésnél. Petrezselymes burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.