Elkészítjük a pástétom tésztáját: a margarin 80%-át a lisztkeverék 20%-ával összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük. A 20% margarinból és a 80% lisztből sóval és ecettel ízesített vízzel középkemény tésztát gyúrunk, melyet 20 percig érlelünk.
Ezután a tésztát lóhere alakúra nyújtjuk, közepére helyezzük a \"vajas\"részt, ráhajtogatjuk a \"lóhere\" négy levelét és kinyújtjuk. A kb. fél centiméteres tésztáelőször összehajtjuk, kinyújtjuk, majd másodszor duplán összehajtjuk, és hűtőben pihentetjük. A tésztát még egyszer hajtogatjuk szimplán és duplán, ekkor kinyújtjuk, és 4-5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. a korongok közül minden második közepét kiszúrjuk. Egy sütőlemezre helyezzük a teli korongokat, széleiket megkenjük felvert egész tojással, és ráhelyezzük a lukas korongokat. Tetejüket szintén megkenjük tojással, majd forró, gőzös sütőben megsütjük.
A laskagombát megmossuk, a nagyobb darabokat csíkokra vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Karikára vágott póréhagymát kevés margarinban megpirítunk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, őrölt fehérborssal, kakukkfűvel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és 8-10 percig pároljuk. Felöntjük tejszínnel és összeforraljuk.A megsült tésztába töltjük a forró laskagombás ragut, és azonnal tálaljuk
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.