Elkészítés: A tisztított, jól megmosott csülköket megsózzuk, majd hegyes késsel kis vágásokat készítünk, és a vékonyra szeletelt fokhagymadarabokat a bevágott résekbe dugdossuk.
Kevés olajon kevés vízzel kuktafazékban - vagy több vízzel egy magas oldalú tepsiben - köménymaggal, vöröshagymával körülbelül 40 percig pároljuk.
A maradék olajat megforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, simára keverjük, ezután kevés vízzel mártás sűrűségűre felengedjük, majd 1 csapott mokkáskanálnyi őrölt borsot teszünk hozzá. Rövid ideig forraljuk, hozzáadjuk a reszelt tormát és a tejfölt, majd sóval, ecettel, cukorral ízesítjük.
Pár perces forralás után a kicsontozott, szeletelt csülökre öntjük. Köretként főtt burgonyát kínálunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.