Elkészítés: A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. A húsgombócok összes hozzávalóját összedolgozzuk egy nagy tálban, majd kb. 16 gombócot formálunk belőle, és kicsit kevesebb olajban, mint a magyar fasírtnál, elősütjük (oldalanként 1-2 perc).
A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, a pürét, felöntjük fél liter vízzel, és beledobjuk a húsleveskockákat. Fűszerezzük, és rottyantunk rajta egyet. A gombócokat egy nagy jénaiba rakjuk, ráöntjük a paradicsommártást (a gombócok teteje látsszon ki a mártásból!), és megszórjuk bőven a karikára vágott paprikával. 180 fokos sütőben 30-40 percet sütjük, ha a paprika nagyon pirulna, alufóliával lefedjük.
A pitát megpirítjuk, csíkokra vágjuk, ez lesz az étel körete, de párolt rizzsel vagy főtt burgonyával is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.