Előkészítés: A zöldségeket megmossuk, a paradicsomokat vékonyan felszeleteljük, tálkába tesszük, meghintjük kevés sóval és (frissen) őrölt borssal, hagyjuk, hogy levet eresszen. A paprikákat kettészeljük, magjaikat és ereiket eltávolítjuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az uborkát és az újhagymát kevés zöldjével együtt vékonyan felkarikázzuk. A bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, a levelek felét félretesszük a díszítéshez, a maradékot finomra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, a kapribogyót lecsepegtetjük, és finomra vagdaljuk.
Elkészítés: A kenyérszeleteket zsiradék nélkül megpirítjuk, mindkét oldalukat bedörzsöljük fokhagymával. Falatnyi darabokra tördeljük, felét nem túl mély, csinos tál aljára terítjük, és megszórjuk a vágott bazsalikommal. Elkeverjük a fehérborban a balzsamecetet, hozzáadjuk a megmaradt, áttört fokhagymát és a kapribogyót, majd egyenletesen a lerakott kenyér tetejére locsoljuk. Az öntethez a balzsamecethez szűrjük a paradicsom eresztette lét, eldolgozzuk benne a szardellapasztát, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, (további sót aligha igényel, mert sok a sós hozzávaló!), és cseppenként az olívaolajat. Beleforgatjuk a paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a hagymát, felét a kenyér tetejére szedjük, aztán rászórjuk a maradék kenyeret, arra pedig a maradék salátakeveréket. A félretett bazsalikomlevélkékkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. Néhány órán belül tanácsos elfogyasztani, mert túlságosan elázik benne a kenyér. A juhsajtot durvára reszeljük, és külön tálkában kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.