Előkészítés: A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük a
búzadarával és egy csipet sóval, majd lefedjük, és 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Nagyobb lábasban felteszünk forrni 5 l vizet. A masszából vizes kézzel
nagyobb tojásnyi gombócokat formálunk, lisztezett tálcára sorakoztatjuk. 6-8 gombócot óvatosan beleeresztünk a forrásban lévő vízbe (jócskán megduzzadnak!), és egyenletes, lassú forralással 10-12 percig főzzük - egyet próbaképpen kiveszünk, kettévágjuk, megnézzük, megfőtt-e. Közben a margarinban megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat szitakanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. Kifőzzük a többi gombócot is, és valamennyit lazán beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Előmelegített tálra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk a porcukorral. Csak frissen, melegen jó, tartalmas levesek után, második fogásként kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.