Előkészítés:
A túrót áttörjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól kikeverjük a búzadarával és egy csipet sóval, majd lefedjük, 1 órát pihentetjük.
Elkészítés:
Nagyobb lábasban felteszünk forrni 5 l vizet. A masszából vizes kézzel nagyobb tojásnyi gombócokat formálunk, lisztezett tálcára sorakoztatjuk. Óvatosan beleeresztünk a forrásban lévő vízbe 6-8 gombócot (jócskán megduzzadnak!), és egyenletes, lassú forralással 10-12 percig főzzük. Egyet próbaképpen kiveszünk, kettévágjuk, megnézzük, megfőtt-e. Közben felforrósítjuk a margarint, és pár perc alatt megpirítjuk benne a zsemlemorzsát. A gombócokat szitakanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. Kifőzzük a többi gombócot is, és valamennyit lazán beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Előmelegített tálra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel, és megszórjuk a porcukorral. Frissen, melegen az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.