Elkészítés: A tejet felforraljuk. Cukrot, vaníliás cukrot, pici sót és a darát beletesszük (mintha tejbegrízt készítenénk, csak sokkal keményebb legyen). Amikor megfőtt, leveszük a tűzről.
A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját és a mazsolát összekeverjük, és a kemény tejbegrízbe rakjuk. Jól összekeverjük. Hagyjuk hűlni, közben kevergetjük.
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsát benne megpirítjuk.
Amikor már kicsit hűlt a túrós-grízes massza, gombócokat formálunk belőle, és a kész pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
Tálaláskor tejfölt és porcukrot teszünk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.