Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk egy nagy pudingformát. A túrót áttörjük. A mazsolát meleg vízzel lemossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és hájával, az étkezési keményítővel és a túróval simára keverjük. A mazsolával együtt beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a formát vízfürdőbe állítjuk. Folyamatosan forralva a vizet alatta, kb. 60 percig gőzöljük. A formát kivesszük, 5 percig pihentetjük, és a pudingot tálra borítjuk. A krémhez a befőttet a levével együtt összeturmixoljuk, és ízlés szerint barackpálinkával ízesítjük. A pudinghoz kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 679 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.