Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk egy nagy pudingformát. A túrót áttörjük. A mazsolát meleg vízzel lemossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és hájával, az étkezési keményítővel és a túróval simára keverjük. A mazsolával együtt beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és a formát vízfürdőbe állítjuk. Folyamatosan forralva a vizet alatta, kb. 60 percig gőzöljük. A formát kivesszük, 5 percig pihentetjük, és a pudingot tálra borítjuk. A krémhez a befőttet a levével együtt összeturmixoljuk, és ízlés szerint barackpálinkával ízesítjük. A pudinghoz kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 679 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.