Elkészítés: 5 tojásból piskótatésztát készítünk, sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben megsütjük. Ha elkészült, még melegen, nedves konyharuhában feltekerjük.
Ha kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral, és újból feltekerjük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tehéntúrót és a vaníliás cukrot. A vaníliás pudingport a tejben felfőzzük, és ha kihűlt, a túrós krémhez keverjük.
Egy tálcára teszünk egy tortakarimát, melyet sütőpapírral kibélelünk. A piskótaszeletekkel szépen, szorosan a tortamintát belülről körberakjuk (8-10 db csak a széle), utána az alját is kirakjuk a piskótával, jó szorosan, hogy ne legyen üres hely.
A szeletekkel kirakott tortaformába öntjük a túrós tölteléket. A konzerv őszibarackot (lehet friss őszibarack is) lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk, majd a krém tetejére halmozzuk. A tejszínt 2 csomag habfixálóval kemény habbá verjük, és a torta tetejére nyomjuk.
Tetszőlegesen barackkal, marcipánnal, reszelt csokival díszíthetjük, hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tortakarimát és a körbetekert sütőpapírt levesszük a tortáról.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.