Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit péppé turmixoljuk. A túrót áttörjük.
Elkészítés: A túrót kikeverjük a citrom levével, héjával és az eperpürével. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a kikevert tojássárgákat, és egyszer felforraljuk. A fehérjét keményé habbá verjük, és a masszába forgatjuk, végül az epres túrót is beledolgozzuk. Kiöblítünk hideg vízzel egy kb. 20 cm hosszú őzgerincformát (vagy tetszőleges formát), belesimítjuk a krémet, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, megdíszítjük vele és az eperszemekkel a pudingot. Megszórjuk a pisztáciával, és szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 415 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.