Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit péppé turmixoljuk. A túrót áttörjük.
Elkészítés: A túrót kikeverjük a citrom levével, héjával és az eperpürével. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a keményítővel és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a kikevert tojássárgákat, és egyszer felforraljuk. A fehérjét keményé habbá verjük, és a masszába forgatjuk, végül az epres túrót is beledolgozzuk. Kiöblítünk hideg vízzel egy kb. 20 cm hosszú őzgerincformát (vagy tetszőleges formát), belesimítjuk a krémet, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tálra borítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, megdíszítjük vele és az eperszemekkel a pudingot. Megszórjuk a pisztáciával, és szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 415 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.