Elkészítés: A finommetéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral sűrűn folyósra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört túrót, a mazsolát meg a búzadarát. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, belekeverjük a jól lecsöpögtetett tésztát, végül a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
Egy 20X30 cm-es tepsit kiolajozunk, morzsával megszórunk, majd 3 réteslapot belesimítunk úgy, hogy a közeket egy kevés olajjal meglocsoljuk,
morzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk. A maradék réteslapokkal befedjük, miután rétegenként megolajoztuk.
Sütőben közepesnél kicsit nagyobb lángon sütjük.
Ha kissé kihűlt felszeleteljük, tetejét megszórjuk porcukorral. Vaníliasodót is készíthetünk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.