Elkészítés: 1 kg finom liszthez használjunk 6 egész tojást, egy nagy kanál vajat, 3 dkg élesztőt, 3/4 liter meleg tejet, kevés cukrot és egy csipet sót. Legalább egy fél óra hosszáig kell dagasztani, mert különben ragacsos lesz. A tészta inkább kemény, mint lágy legyen. Ha félig megkelt már a tészta, akkor meg lehet kezdeni a sütését. A tésztát, 170 fokon kell sütni sütőben vagy szabad tűzön. A kürtös-kalács sütése e célra készített hosszúnyelű fán történik. Ezt a fát előbb jól át kell forrósítani, aztán az ujjnyi vékonyan, kéz között sodrott hosszú tésztaszálakat egy más személy segélyével sodorjuk a fára szép rendben, egymás mellé, hogy hézag ne maradjon. Mikor a fa egészen tele van göngyölve tésztával, kissé lapogassuk össze kézzel. A tojás fehérjékből verjünk habot, és habba mártott ecsettel kenjük be, majd hintsük be cukros mandulával és a mandulát kézzel tapogassuk bele. A kürtöskalácsot akár sütőben, akár szabadtűz mellett sütjük, mindkét esetben folytonosan forgatni, valamint meleg olajba mártott tollal locsolgatni kell mindaddig, amíg szépen egyenletesen megpirul, mert ez annak a jele, hogy készen van. Mikor elkészült, a fa végét kissé asztalhoz kell ütni; úgy lehet szépen, egy darabban levenni a fáról. A kész kürtöskalácsot meleg helyre, ruha közé kell tenni, amíg mind kisül. A kürtöskalácsot lehet mandula nélkül is sütni, úgy, hogy csakis cukros tojás sárgájával kenjük be.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.