Elkészítés: A kakaós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral elkevert liszt és kakaó keverékét.
A forma alját sütőpapírral fedjük, oldalát vajjal kikenjük. A tésztamasszát 3 részre osztjuk, és külön 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez a lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük. A felaprított csokoládét hozzákeverjük, sima állagúvá főzzük.
A krémet kihűtjük, a keményre vert habtejszínnel összekeverjük, hozzácsurgatjuk a feloldott, nem meleg zselatint, és összekeverjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.
A torta összeállításakor a krémet úgy osztjuk el, hogy az oldalára is kerüljön. A tortalapokat betöltjük, az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel. A bevonathoz a csokoládét az olajjal felolvasztotjuk és a torta tetejét és az oldalát is bevonjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük a tortát.
A csokoládélevelekekhez a faleveleket megmossuk, a vizet lerázzuk, és olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk megdermedni, majd óvatosan a levelekről leválasztjuk.
2025.02.12.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.