Elkészítés: Előző nap az egész csirkét ízlés szerint kívül-belül jól befűszerezzük, nejlonzacskóba zárva betesszük a hűtőbe, hogy jól magába szívja az ízeket.
Én egy tálka olajba belerakom az összes fűszert, sót, borsot, grill fűszert, reszelt hagymát és fokhagymát is, sűrű, pépes pác lesz lesz belőle. Ezt ecsettel rákenegetem a pipire (kívül-belül). Ami marad, azt beteszem egy kis befőttes üvegbe, irány a hűtő, jó lesz legközelebb valamit bepácolni vele.
Másnap egy tepsit félig megtöltünk vízzel. A 3,3 dl-es sörösüvegről leáztatjuk a papírcímkét, megtöltjük csurig vízzel, és erre ráhúzzuk a pipit. Kicsit meglocsoljuk vagy megkenjük olajjal, a tepsi közepére állítjuk, és betoljuk a sütőbe. Nekem 8 fokozat van a gáztűzhelyemen, 6-os fokozaton kb. 1,5-2 órát hagyom bent. Nem kell forgatni, szinte hozzányúlni sem. Előfordult már, hogy 1x vagy 2x meglocsolgattam kicsit azzal a lével, amiben az üvegek állnak. Isteni finom, körben egyenletes piros ropogós lesz, és fantasztikusan omlós puha, de nem száraz a hús.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.