Elkészítés: Mérjük habüstbe a cukrot. Adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük össze. Lassan adagolva öntsük hozzá a tejet és a főzőtejszínt. Egy lábasban forraljunk vizet, tegyük fölé a habüstöt. Mikor már jó forró a keverék, kaparjuk bele a vaníliarúd puha, magos részét, és dobjuk bele a rudat is. Ha a rúd már száraz, akkor vagy régi vagy gyenge minőségű. Mindenképp csak olyan rudat vegyünk meg, ami nem száradt még ki. Most jön az unalmas rész, mert jó be kell sűríteni a keveréket. Ez kb. 1 órát vesz igénybe. Nem kell állandóan kevergetni, mert a gőz fölött nem ég oda, de ajánlatos 5 percenként megkeverni. Az oldalára kicsit ráragad a massza, de ettől nem kell megijedni. Ha a fakanalat szépen bevonja a keverék, akkor már jó. Vegyük le a tűzről, és hűtsük ki. Ha kihűlt, vegyük ki belőle a vaníliarudat. Verjük fel a tejszínhabot, és keverjük bele a kihűlt masszát. Az így elkészült fagyit adagoljuk műanyag dobozokba, és irány a fagyasztó. Az első 1-2 órában nem árt félóránként átkeverni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.