Előkészítés: Lábosban felforraljuk az olajat 1 dl vízzel, egy csipet sóval, és amikor forr, beleszórjuk a lisztet, fakanállal, kis lángon 1 percig kevergetjük. Félrehúzzuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük, és jól eldolgozzuk benne a tojásokat.
Elkészítés: A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tésztát habzsákba szedjük, és kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyomunk ki belőle a sütőlapra. Megspricceljük egyszer vizes kézzel, és a sütőben 220 C-fokon 5 percig, majd 200 C-fokon (gázsütő 3. fokozat) még 10-12 percig sütjük. Legalább 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert tönkremegy a fánk. Amikor szép szalmaszínű, és nagyon kemény a tészta, kivesszük, hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet. Felforralunk 3 dl tejet. Kikeverjük a tojások sárgáját a cukor felével, a liszttel, a vaníliás cukorral, és 1 dl tejjel. Amikor még nem forr teljesen a tej, gyorsan mozdulatokkal belekeverjük a lisztes tojást, és folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük, majd félrehúzzuk. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a darált dióval együtt a krémbe forgatjuk. A koszorú felső 1/3 részét recés élű késsel levágjuk, az aljába beletöltjük a még meleg krémet. Amikor kihűlt a krém, a tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére nyomjuk. Rátesszük a tésztatetőt, és tálra tesszük. Tetszőlegesen gyümölccsel, reszelt csokoládéval díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 487 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.