Elkészítés: Megsütjük a piskótát 6 tojásból egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, félretesszük, hagyjuk kihűlni.
A vaníliás krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Jól kikeverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felforraljuk. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos keveréket, majd mixerrel simára keverjük. Ezután levesszük a tűzről.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral. Visszatesszük a tejes masszát a tűzre, és kis lángon hozzákeverjük a habot. 3-4 percig még főzzük, közben óvatosan kevergetni kell, le ne égjen.
A piskótát félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. Ne ijedjünk meg, sok a krém, de ez egy krémes torta. Ha megkentük a krémmel, ráteszük a piskóta másik felét a tetejére, majd ha kihűlt, bevonjuk a felvert habtejszínnel szépen egyenletesen. Ízlés szerint díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.