Előkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót és a tojássárgáját, összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára hidegre tesszük. A citromot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük, 2 kisujjnyit levágunk belőle, aztán kinyomjuk, és átszűrjük a levét.
Elkészítés: A vaníliarudat felhasítjuk, a citromhéjjal együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, és fedő alatt 10-15 percig pihentetjük, végül leszűrjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). Lisztezett deszkán kerek lapra nyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű, cakkos oldalfalú, lapos gyümölcstortaformát, villával megszurkáljuk, és világosra sütjük (20 perc). A formában hagyjuk kihűlni, majd lapos tálra csúsztatjuk. A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a liszttel, apránként felengedjük a vaníliás tejjel, majd folyamatosan keverve besűrítjük, és a tésztára öntjük-simítjuk. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük. A barackokat vagy nektarinokat kettévágjuk, magjukat kiemeljük, vékony gerezdekre szeleteljük, meglocsoljuk citromlével, majd lecsepegtetjük. Kívülről befelé haladva kirakjuk velük a torta tetejét, megszórjuk a ribizliszemekkel, és 1 órára, ill. tálalásig hidegre tesszük. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.