Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Édes vargányasüti recept
recept
Rafinált

Édes vargányasüti

85 perc
5 adag
Átlagos
2021. 09. 28.

Elkészítés

  1. 1. A tésztához habosra keverjük a tojást a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral vegyített lisztet. Alaposan összegyúrjuk ( ha lágy lenne a tészta, kevés lisztet gyúrjunk hozzá ) , majd folpackba csomagolva legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük ( de legjobb egy éjszakán át ) . 2. A tésztát 2 / 3 - 1 / 3 - ad részre osztjuk, a nagyobbik tésztarészből kisebb / nagyobb golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kissé ellapítjuk, majd 180 °C - os sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kikaparjuk a tészta közepét. A maradék tésztából megformázzuk a gomba szárát és ezt is megsütjük, ( 180 C ° - on kb 20 perc ) 3. A töltelék hozzávalóit keményebb masszává keverjük, majd betöltjük vele a gomba kalapját és belenyomjuk gomba szárát. 4. A tojásfehérjét kikeverjük annyi porcukorral, hogy sűrűbb masszát kapjunk és bevonjuk vele a gomba szárát, majd az alját mákba mártjuk. Megvárjuk amíg a gomba szára megszárad, majd a kalapját csokoládéba mártjuk.


Recept értékelése

Ajánljuk még

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.