Elkészítés: A pacalt tenyérnyi nagyságra vágva megabáljuk, a levét háromszor leöntjük. Kihűlve lefaggyúzzuk, majd hideg vízben megmossuk, utána kb. 5 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, zsírban
megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk, és beletesszük a pacalt. Kevés víz hozzáadásával fedő nélkül főzzük. Mikor felforrt, beletesszük a sót, a ceruzapaprikát, a fokhagymát, az egész borsot, a babérlevelet.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a megtiszított, nagyobb darabokra vágott velőt, vigyázni kell, hogy szét ne essen, lassan forgassuk.
Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.