Elkészítés: A céklát mossuk meg alaposan, egy nagy edényben tegyük fel főni, közben készítsük elő a többi hozzávalót. Mossuk meg a sárgarépánkat, pucoljuk meg a lilahagymát. 30 perc elteltével tegyük a 2 sárgarépát a cékla mellé főni, és főzzük még 30 percet.
Közben a savanyú uborkát és a lilahagymát vágjuk fel apró (kisköröm méretű) kockákra. Ezután kicsit mossuk át a hordós káposztánkat, hogy ne legyen nagyon savanyú, és vágódeszkára téve 3 cm-enként vágjuk fel.
Eközben megfőtt a cékla és a sárgarépa is, vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, mikor már nem forró, hámozzuk meg, és vágjuk fel 5x5 mm-es kockákra.
Mikor ezzel is megvagyunk, egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, jó alaposan keverjük meg, és öntsünk rá 1 dl olajat (én személy szerint tökmagolajat használok, mivel nagyon egészséges, de megteszi az olíva- vagy más olaj is). És keverjük meg még egyszer!
Fogyasztás előtt hűtsük le! ;-) Jó étvágyat kívánok!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.