Elkészítés: A céklát mossuk meg alaposan, egy nagy edényben tegyük fel főni, közben készítsük elő a többi hozzávalót. Mossuk meg a sárgarépánkat, pucoljuk meg a lilahagymát. 30 perc elteltével tegyük a 2 sárgarépát a cékla mellé főni, és főzzük még 30 percet.
Közben a savanyú uborkát és a lilahagymát vágjuk fel apró (kisköröm méretű) kockákra. Ezután kicsit mossuk át a hordós káposztánkat, hogy ne legyen nagyon savanyú, és vágódeszkára téve 3 cm-enként vágjuk fel.
Eközben megfőtt a cékla és a sárgarépa is, vegyük ki, kicsit hagyjuk hűlni, mikor már nem forró, hámozzuk meg, és vágjuk fel 5x5 mm-es kockákra.
Mikor ezzel is megvagyunk, egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, ízlés szerint sóval és borssal ízesítsük, jó alaposan keverjük meg, és öntsünk rá 1 dl olajat (én személy szerint tökmagolajat használok, mivel nagyon egészséges, de megteszi az olíva- vagy más olaj is). És keverjük meg még egyszer!
Fogyasztás előtt hűtsük le! ;-) Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.