Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Vörösborkrémes körtepite recept
recept
Rafinált

Vörösborkrémes körtepite

120 perc
4 adag
Megfizethető
5
2011. 10. 16.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, diót, cukrot, csipetnyi sót tálba szórom, az apró kockákra vágott vajat gyors mozdulatokkal hozzámorzsolom. A tojást kissé felverem, hozzáadom a diós morzsához és tésztává gyúrom. Frissen tartó fóliába csomagolva 1 órán át hűtőszekrényben pihentetem.

Közben elkészítem a tölteléket. A körtéket meghámozom, magházukat eltávolítom. Egy közepes méretű lábosba öntöm a bort, hozzákanalazom a cukrot, vaníliával kevert porcukrot, beleteszem a fűszereket, felforralom. A már forrásban lévő fűszeres borba helyezem a körtéket. 2-3 percet párolom, majd hagyom lassan kihűlni. A már langyos körtéket tálra szedem, lecsepegtetetem.

A borhoz 1 evőkanál keményítőt adok, alaposan elkeverem, visszateszem a tűzhelyre, besűrítem a krémet. A zselatint a csomagoláson előírtaknak megfelelően 4 evőkanál vízben feloldom, kis edényben felmelegítem, 1 evőkanálnyi kivételével a borkrémhez adom. Az egészet tálba öntöm, a tetejét frissen tartó fóliával lefedem, szobahőmérsékleten hűlni hagyom.

A sütőt 175 fokra előmelegítem, a piteforma alját sütőpapírral borítom.

Amíg a krém hűl, a tésztát 3-5 mm vékony körlappá nyújtom, kibélelem vele az előkészített sütőformát. Villával kissé megszurkálom, majd sütőpapírral lefedem, erre sütőbabot (vagy bármilyen sütési nehézként használt hüvelyest vagy rizst) szórok, az előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöm. A sütőbabot és -papírt eltávolítom, a formában hagyom hűlni.

A tejszínből kemény habot verek, óvatosan beleforgatom a már hideg borkrémbe. 10 percre hűtőszekrénybe teszem – ennyi idő alatt az állaga kissé szilárdabb lesz, de a zselatin még nem fejti ki teljesen szilárdító hatását. A kissé lehűtött krémmel töltöm a kihűlt pitetésztát. 1 órára visszateszem a hűtőszekrénybe.

A lecsepegtetett, kihűlt körtéket felszeletelem úgy, hogy a szárhoz közeli résznél néhány mm-t egyben hagyok. Az 1 evőkanálnyi zselatint felmelegítem, hogy újra folyékony legyen.

A kissé megszilárdult krém tetején legyezőszerűen elhelyezem a körtéket. Kenőecset segítségével a maradék zselatinnal vékonyan megkenem a gyümölcsöket. Hűtőszekrényben legalább 2 órát pihentetem. Tálalás előtt 2 teáskanál darált diót szórok rá. Hideg vízbe mártott, éles késsel tortaszerűen szeletelem.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük! További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.