Elkészítés: A lábas alján az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnát félretesszük, a zsírra tesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a 3 cm nagyságúra darabolt húst (a hártyákat leszedjük darabolás közben), majd addig sütjük, kevergetjük, míg kéreg nem képződik a húson.
Ekkor rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk pár evőkanál vizet, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk.
Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, valamint a vörösbort, és készre pároljuk.
Nokedlivel tálaltam. Házilag eltett vegyes savanyúsággal fogyasztottuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.