Előkészítés: Az illatos zöldfűszereket lemossuk, lerázzuk róluk a vizet, összevagdaljuk, és az olajban 24 óráig állni hagyjuk.
Elkészítés: Másnap a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, egyforma kis darabkákra vágjuk. Egy sütőedényt kiolajozunk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A fűszeres olajat leszűrjük. A húst a tűzálló tálba fektetjük, megszórjuk borssal és a leszűrt fűszerekkel. Körberakjuk a sárgarépa- és hagymadarabkákkal, és az előmelegített sütőben 20–30 percig sütjük. Közben a fűszerektől leszűrt olajjal gyakran meglocsoljuk. Az elkészült húst kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük, tálra rendezzük, és megszórjuk a hagyma- és répakockákkal. A pecsenyelével tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 335 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.