Előkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, 1 tojással, 2-3 evőkanál hideg vízzel. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Közben a petrezselymet és a snidlinget leöblítjük, lerázzuk, és apróra vágjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele a tepsit úgy, hogy kb. 1,5 cm magas pereme is legyen. A tésztát a tepsibe nyomkodjuk, villával több helyen megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A tojásokat a tejszínnel és a tejjel simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük. A tésztára szórjuk a petrezselyem és a snidling kb. 2/3-át. Ráöntjük a tejszínes tojást, és a sütőben további 5-7 percig sütjük. Kivesszük, megszórjuk a maradék zöldfűszerrel, és melegen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 278 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.