Előkészítés: A brokkolit kicsi rózsákra szedjük és megmossuk. A vastag részeket (ami igen jelentős mennyiség) megmossuk, összevágjuk, és a 2-3 liter, a leveskockával ízesített vízzel feltesszük 30-40 percre főni. Ha kifőtt az íze, leszűrjük, és a levest majd ezzel az alaplével öntjük fel. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában negyedeljük, majd vékonyra felszeleteljük. A pórét megtisztítjuk, vékony fél karikákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felmelegítjük, rátesszük a répát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzátesszük a pórét. Jól elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Amikor forr, beletesszük a kis brokkolirózsákat, sózzuk, borsozzuk, és a szerecsendiót is hozzátéve kíméletesen kb. 10-15 percig főzzük (nehogy szétfőjön). A kenyérszeletkékre rátesszük a reszelt sajtot, és azt forró sütőben 1-2 perc alatt ráolvasztjuk. A levesbe szórjuk a petrezselymet, és a kenyeret mellé, vagy a tetejére téve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 549 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.