Elkészítés: Lábasban forrósítsuk fel a margarint, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, dinszteljük üvegesre. Tegyük bele a kis kockákra vágott pulykamellet, sóval, őrölt fehérborssal és leveskockával ízesítsük.
Lefedve pároljuk, ha saját levét elfőtte, pótoljuk vízzel. Ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a kis darabokra vágott zöldségeket, és annyi vizet öntsünk rá, hogy épp ellepje.
Pár perc főzés után sűrítsük be hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel, majd dúsítsuk tejszínnel. Forraljuk jól össze.
A megtisztított burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Burgonyanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, ízesítsük őrölt szerecsendióval. Keverjük jól össze.
A pulykaragut tegyük egy hőálló üvegtálba, tetejére nyomózsákból nyomjunk kis halmokat a burgonyapüréből. Forró sütőben 160 fokon addig süssük, míg ropogós pirosra nem sül.
A raguból és a sült burgonya püréből is tálaljunk nagy tányérokra, tetejét szórjuk meg összevágott petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.