Előkészítés: A sonkát kb. 1 cm-es kockára felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A bort kb. 2 dl vízzel felforraljuk, sózzuk, fehér borssal megszórjuk. Amikor forr, a póréhagymát és a sárgarépát szűrőkanálban kb. 5 percig főzzük benne, hogy kissé ropogós maradjon. Ezután kivesszük, és kihűtjük. A zselatinport kevés vízzel elkeverjük, kb. 5 percig állni hagyjuk, majd a forró boros lébe öntjük, elkeverjük, felforraljuk, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Kuglófformának az aljára sonkakockákat teszünk, kicsit lenyomkodjuk, majd megszórjuk zöldséggel, petrezselyemmel, erre újabb sonka- és zöldségsor következik, amíg forma megtelik. Mindig jól tömörítsük a hozzávalókat, tenyerünkkel nyomkodjuk le. A kihűlt, de még nem dermedt zselével leöntjük, megrázogatjuk, hogy a sonka közé mindenhová kerüljön lé. Másnapig betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, tálra borítjuk, és salátalevelekkel, paradicsommal díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 380 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.