Előkészítés: A babot megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az áztatólében felforraljuk, és 1 óra 15 percig közepes tűzön főzzük. Közben a kelkáposztát megtiszítjuk és kb. 3cm vastag csíkokra vágjuk. A szalonnnát kis kockákra daraboljuk.
Elkészítés:
1. Nagyobb fazékban zsírjára pirítjuk a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, a pórét, a répát és a káposztát. Kevergetve kissé megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, belekeverjük a paradicsomot a levével együtt, a babérlevéllel, a provance-i fűszerekeverékkel, kevés sóval ízesítjük és 15 percig forraljuk.
2. A babot lecsepegtetjük, felét péppé zúzzuk. A pépet az egész babbal együtt a levesbe keverjük. Lassú tűzön további 15 percig forraljuk. A levest tányérokba szedjük és kevés bazsalikomos mártást teszünk a tetejére.
3. Bazsalikommártás: a bazsalikomleveleket leöblítjük, felaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. Mozsárban összetörjük a bazsalikomot a fokhagymával, a fenyőmaggal, egy teáskanál sóval és végül összekeverjük az olívaolajjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.