Elkészítése: A tálalás előtti napon a tojások sárgáját a citromlével és 10 deka cukorral egy forró vízfürdőbe állított edényben habverővel habosra verjük. A tealevelet 2 deci vízzel leforrázzuk, majd 10 percnyi állás után a zselatint belekeverjük. Ezt a tojásmasszába szűrjük, majd ismét a vízfürdőbe állítjuk, és alaposan felverjük. A tűzről lehúzzuk és hűlni hagyjuk. Közben a tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk. Amint kezd megkötni, az ugyancsak keményre vert tejszínt is hozzáadjuk. Egy legalább 5 centi magas formába öntjük, lefedjük, és másnapig hűtőszekrényben állni hagyjuk. Tálaláskor a teakrémből fejenként 3-3 nagy galuskát szaggatunk, és a tányérokon apróra vágott pisztáciával vagy mandulával megszórva, citromfűlevelekkel díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés
1 adag 990 kJ, 235 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.