Elkészítés: A pulykahúst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A gesztenyét egy nagyobb tálban leforrázzuk, majd felaprítjuk.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk a tésztánknak, majd 6-8 perc alatt készre főzzük, főzővizébe forrásnál 2 evőkanál olívaolajat adunk, enyhén sózzuk, majd ha megfőtt, leszűrjük.
Közben kevés olívaolajon megfuttatjuk a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a pulykacsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Majd a gesztenyével jól összeforgatjuk, ekkor jöhet bele 3-4 levél zsálya aprítva, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, majd közepes lángon kiforraljuk, legvégül a reszelt parmezán sajt felét szórjuk a mártásunkba, ez kicsit sűríti is, amellett, hogy kellemes ízesítő.
Ha a pulykahús is megpuhult, elkészült az ételünk, már csak egy kis plusz hiányzik. Egy kis serpenyőben kevés növényi olajat hevítünk, ebbe egész – tiszta, de mindenképp száraz - zsályaleveleket dobunk, és hirtelen ropogósra sütjük. Mutatós díszítés és finom csemege.
A megfőtt tésztára halmozzuk a gesztenyés pulykaragut és a sült zsályalevelekkel, valamint parmezán sajttal szórjuk meg a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.