Elkészítés: Az egész tyúkot kivül-belül sózzuk, ételízesítővel is meghintjük, borsozzuk, a fokhagymát és az összekötött zsályát a hasüregbe tesszük.
A mellén fellazítjuk a bőrt, aládugdossuk a 6-8 zsályalevelet, majd sűrűn betakarjuk vékony szalonnaszeletekkel.
Az egészet alufóliába zárva tűzálló tálba tesszük – ebben fogjuk tálalni – előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kb. 1 óráig sütjük. A fólia alatt nemcsak vajpuha lesz a húsa, de a szalonnával együtt gyönyörűen megpirul.
Amíg a hús sül, el lehet készíteni a köretet. A fólia miatt nem kell locsolgatni a húst. Párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.