Elkészítés: Az egész tyúkot kivül-belül sózzuk, ételízesítővel is meghintjük, borsozzuk, a fokhagymát és az összekötött zsályát a hasüregbe tesszük.
A mellén fellazítjuk a bőrt, aládugdossuk a 6-8 zsályalevelet, majd sűrűn betakarjuk vékony szalonnaszeletekkel.
Az egészet alufóliába zárva tűzálló tálba tesszük – ebben fogjuk tálalni – előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél kb. 1 óráig sütjük. A fólia alatt nemcsak vajpuha lesz a húsa, de a szalonnával együtt gyönyörűen megpirul.
Amíg a hús sül, el lehet készíteni a köretet. A fólia miatt nem kell locsolgatni a húst. Párolt rizzsel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.