Elkészítés: A tésztához az összemorzsolt élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet és a puha vajat alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a felfutott élesztőt, a porcukrot, majd összegyúrjuk. A tészta akkor jó, ha már elválik a táltól. Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és 1-1 darabot kerek tortaformájúra nyújtjuk.
Az első, vékonyra nyújtott lapot betesszük a sütőpapírral kibélelt tortaformába, megkenkük baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert darált dióval, ráhelyezzük a második tésztalapot, erre megint lekvár majd darált dió jön, így folytatjuk, amíg az alapanyagok tartanak. A tetejét a villával felvert tojássárgájával vékonyan bekenjük, majd hústűvel megszurkáljuk.
Egy órán át pihentetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét (egy pici vajat is tehetünk a csokihoz), és vékonyan elkenjük a tészta tetején. Dekorcukorral megszórhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.