A diót a keksszel, a lekvárral, a porcukorral és a rummal összedolgozzuk. A masszából megnedvesített kézzel kb. 2,5 dekás gombócokat formálunk.
Az étcsokoládét nem túl forró vízgőzön, az olajat is hozzáöntve fölolvasztjuk - az olaj azért kell bele, hogy amikor majd szeleteljük a tortát, a puha sajtos réteg után könnyen szeletelhessük a kis golyókat is, az egész egyben maradjon, ne akadjon el a kés egy kemény csokoládé bevonaton. A gombócokat egy kiskanál segítségével egyenként belemártjuk és tálcára rakjuk, hogy a csokoládé megdermedhessen.
A kis zserbógolyókat egy 24 centi belső átmérőjű tortakarikában szép körben lerakjuk.
A krémsajtot átkanalazzuk egy tálba. 1,5 deci tejszín a zselatinporral addig forralunk, míg a zselatin föl nem oldódik benne. A tűzről lehúzva a cukrot beleszórjuk, és addig keverjük, míg ez is föloldódik benne. A többi tejszínt kemény habbá verjük. A cukros zselatint a krémsajtba keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.
Egyenletesen a zserbógolyókra simítjuk és letakarva hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Ez minimum 2-3 óra, de még jobb, ha egy egész éjjel benne hagyjuk, mert így az íze is összeérik.
Forró vízbe mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk. A szeletek tetejét a zserbógolyók készítésénél megmaradt csokoládéval és egy kevés kikevert baracklekvárral díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.