Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Promóció

5 tipp, hogyan válassz sört egy ételhez

Roothbeer
Mikor egy ételhez sört választunk, egy olyan összhatást keresünk, amely mindkettőt egy magasabb szintre emeli. Mindkettőnek jónak kell lennie önmagában is, de a lényeg, hogy együtt fogyasztva olyan ízeket hozzanak ki egymásból amit külön-külön fogyasztva nem kapnánk meg. Jöjjön néhány alapszabály.

Amikor egy ételhez sört párosítunk, akkor vagy a párhuzamokat vagy az egymáshoz passzoló ellentéteket keressük. A végeredmény szempontjából mindig az egyensúlyt keressük.

Az intenzitásuk alapján párosítsuk őket!

Kevésbé intenzív ízvilágú ételhez kevésbé intenzív ízvilágú sör illik, míg a karakteresebb ízű ételekhez összetett ízű sört válasszunk.

Keressük az ellentéteket!

A sörvilág egyik klasszikus párosa a viktoriánus korig nyúlik vissza, amikor is a kesernyés, étcsokis stout sörökhöz előszeretettel szürcsölték az édeskés osztrigát. Az IPA sörök komlókeserűje is egyensúlyt teremt a zsíros vagy édeskés ételekkel, míg a maláta édessége a csípős ízeket tompítja.

Keressük a párhuzamokat!

A csokis-kávés ízvilágú erős, fekete sörök remekül passzolnak csokoládés desszertekhez. A kissé karamelles ízű Oktoberfest sörök a ropogós malacsülttel, míg a citrusos, fűszeres komlók például az India fűszerekkel harmonizálnak.

Figyeljünk a szezonalitásra!

A fűszeres karácsonyi söröket az ünnepi asztal sültjeihez válasszuk, míg a nyári nagy melegben egy könnyű salátához jól esik egy belga búzasör. Ha egy több fogásból álló sör – étel soron gondolkodunk, haladjunk a kevésbé intenzív ízektől a fajsúlyosabb párokig.

Bátran kísérletezzünk!

Lehet, hogy nem minden párosítás fog működni, de a lényeg hogy jól érezzük magunkat.

Forrás: The Craft of Stone Brewing co.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.