Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Promóció

5 tipp, hogyan válassz sört egy ételhez

Roothbeer
Mikor egy ételhez sört választunk, egy olyan összhatást keresünk, amely mindkettőt egy magasabb szintre emeli. Mindkettőnek jónak kell lennie önmagában is, de a lényeg, hogy együtt fogyasztva olyan ízeket hozzanak ki egymásból amit külön-külön fogyasztva nem kapnánk meg. Jöjjön néhány alapszabály.

Amikor egy ételhez sört párosítunk, akkor vagy a párhuzamokat vagy az egymáshoz passzoló ellentéteket keressük. A végeredmény szempontjából mindig az egyensúlyt keressük.

Az intenzitásuk alapján párosítsuk őket!

Kevésbé intenzív ízvilágú ételhez kevésbé intenzív ízvilágú sör illik, míg a karakteresebb ízű ételekhez összetett ízű sört válasszunk.

Keressük az ellentéteket!

A sörvilág egyik klasszikus párosa a viktoriánus korig nyúlik vissza, amikor is a kesernyés, étcsokis stout sörökhöz előszeretettel szürcsölték az édeskés osztrigát. Az IPA sörök komlókeserűje is egyensúlyt teremt a zsíros vagy édeskés ételekkel, míg a maláta édessége a csípős ízeket tompítja.

Keressük a párhuzamokat!

A csokis-kávés ízvilágú erős, fekete sörök remekül passzolnak csokoládés desszertekhez. A kissé karamelles ízű Oktoberfest sörök a ropogós malacsülttel, míg a citrusos, fűszeres komlók például az India fűszerekkel harmonizálnak.

Figyeljünk a szezonalitásra!

A fűszeres karácsonyi söröket az ünnepi asztal sültjeihez válasszuk, míg a nyári nagy melegben egy könnyű salátához jól esik egy belga búzasör. Ha egy több fogásból álló sör – étel soron gondolkodunk, haladjunk a kevésbé intenzív ízektől a fajsúlyosabb párokig.

Bátran kísérletezzünk!

Lehet, hogy nem minden párosítás fog működni, de a lényeg hogy jól érezzük magunkat.

Forrás: The Craft of Stone Brewing co.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.