Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Top 9 rakott étel, amit imádtok a Mindmegettén

A rakott ételeket mindenki szereti, hiszen igazán ízletesek, ahogy összesül bennünk az összes hozzávaló. Ráadásul külön köretről sem kell gondoskodnunk, így időtakarékos is a készítésük. Íme a top 9 rakottas, amit a legtöbben kerestek a Mindmegettén.

A rakott, csőben sült ételek több szempontból is ideálisak. Egyrészt viszonylag gyorsan előkészíthetőek, másrészt nem igényelnek folyamatos felügyeletet, a különféle maradékaink tökéletesen elférnek bennük, s végezetül – az esetek 90%-ban - egyetlen edény felhasználásával egy komplett fogás elkészíthető.

A különféle rakott ételek közül sokat rétegezünk tésztával vagy rizzsel. Ezeknek a fogásoknak számtalan tankönyvi változata ismert, de kis fantáziával mi magunk is könnyedén készíthetünk tökéletes rakott tésztákat vagy rakott rizst a konyhában/hűtőben/kamrában fellelhető alapanyagok segítségével.

Fontos része a rakott ételeknek, hogy ne legyenek túl szárazak, hanem őrizzék meg szaftosságukat. Ezt többféle módon is tudjuk biztosítani. Magas víztartalmú összetevőkkel, megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékpótlással (leves, sör, bor), vagy különféle mártásokkal. Ezek közül igazi klasszikusnak számít a tejszínes, a tejfölös, a paradicsomos mártás, vagy éppen a besamel.

Ha nem szeretnénk külön mártást tenni a rakott fogásunkhoz, akkor érdemes zöldségekkel készíteni. Nagyon tartalmas, egészséges és gyors fogás készíthető kelbimbó, kelkáposzta, savanyú káposzta, sütőtök, tök, cukkini, krumpli vagy más gyökérzöldségek felhasználásával. Igazi klasszikus rakottas a görögök nemzeti eledele a muszaka is, amelynek legfőbb alkotóeleme a padlizsán.

A Mindmegettén gyakran kerestek rakottétel-receptet, így összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, melyeket a leggyakrabban keresetek, íme.

KLASSZIKUS RAKOTT KÁPOSZTA >>>

MEXIKÓI RAKOTT TÉSZTA DARÁLT HÚSSAL >>>

RAKOTT KRUMPLI >>>

DARÁLT HÚSOS RAKOTT KARFIOL >>>

RAKOTT TÉSZTA DARÁLT HÚSSAL >>>

MUSZAKA (GÖRÖG RAKOTT PADLIZSÁN) >>>

HÚSOS RAKOTT BROKKOLI >>>

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA >>>

KLASSZIKUS RAKOTT KARFIOL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.