A rakott, csőben sült ételek több szempontból is ideálisak. Egyrészt viszonylag gyorsan előkészíthetőek, másrészt nem igényelnek folyamatos felügyeletet, a különféle maradékaink tökéletesen elférnek bennük, s végezetül – az esetek 90%-ban - egyetlen edény felhasználásával egy komplett fogás elkészíthető.
A különféle rakott ételek közül sokat rétegezünk tésztával vagy rizzsel. Ezeknek a fogásoknak számtalan tankönyvi változata ismert, de kis fantáziával mi magunk is könnyedén készíthetünk tökéletes rakott tésztákat vagy rakott rizst a konyhában/hűtőben/kamrában fellelhető alapanyagok segítségével.
Fontos része a rakott ételeknek, hogy ne legyenek túl szárazak, hanem őrizzék meg szaftosságukat. Ezt többféle módon is tudjuk biztosítani. Magas víztartalmú összetevőkkel, megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékpótlással (leves, sör, bor), vagy különféle mártásokkal. Ezek közül igazi klasszikusnak számít a tejszínes, a tejfölös, a paradicsomos mártás, vagy éppen a besamel.
Ha nem szeretnénk külön mártást tenni a rakott fogásunkhoz, akkor érdemes zöldségekkel készíteni. Nagyon tartalmas, egészséges és gyors fogás készíthető kelbimbó, kelkáposzta, savanyú káposzta, sütőtök, tök, cukkini, krumpli vagy más gyökérzöldségek felhasználásával. Igazi klasszikus rakottas a görögök nemzeti eledele a muszaka is, amelynek legfőbb alkotóeleme a padlizsán.
A Mindmegettén gyakran kerestek rakottétel-receptet, így összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, melyeket a leggyakrabban keresetek, íme.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.