Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Alapételek

Top 9 rakott étel, amit imádtok a Mindmegettén

A rakott ételeket mindenki szereti, hiszen igazán ízletesek, ahogy összesül bennünk az összes hozzávaló. Ráadásul külön köretről sem kell gondoskodnunk, így időtakarékos is a készítésük. Íme a top 9 rakottas, amit a legtöbben kerestek a Mindmegettén.

A rakott, csőben sült ételek több szempontból is ideálisak. Egyrészt viszonylag gyorsan előkészíthetőek, másrészt nem igényelnek folyamatos felügyeletet, a különféle maradékaink tökéletesen elférnek bennük, s végezetül – az esetek 90%-ban - egyetlen edény felhasználásával egy komplett fogás elkészíthető.

A különféle rakott ételek közül sokat rétegezünk tésztával vagy rizzsel. Ezeknek a fogásoknak számtalan tankönyvi változata ismert, de kis fantáziával mi magunk is könnyedén készíthetünk tökéletes rakott tésztákat vagy rakott rizst a konyhában/hűtőben/kamrában fellelhető alapanyagok segítségével.

Fontos része a rakott ételeknek, hogy ne legyenek túl szárazak, hanem őrizzék meg szaftosságukat. Ezt többféle módon is tudjuk biztosítani. Magas víztartalmú összetevőkkel, megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékpótlással (leves, sör, bor), vagy különféle mártásokkal. Ezek közül igazi klasszikusnak számít a tejszínes, a tejfölös, a paradicsomos mártás, vagy éppen a besamel.

Ha nem szeretnénk külön mártást tenni a rakott fogásunkhoz, akkor érdemes zöldségekkel készíteni. Nagyon tartalmas, egészséges és gyors fogás készíthető kelbimbó, kelkáposzta, savanyú káposzta, sütőtök, tök, cukkini, krumpli vagy más gyökérzöldségek felhasználásával. Igazi klasszikus rakottas a görögök nemzeti eledele a muszaka is, amelynek legfőbb alkotóeleme a padlizsán.

A Mindmegettén gyakran kerestek rakottétel-receptet, így összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, melyeket a leggyakrabban keresetek, íme.

KLASSZIKUS RAKOTT KÁPOSZTA >>>

MEXIKÓI RAKOTT TÉSZTA DARÁLT HÚSSAL >>>

RAKOTT KRUMPLI >>>

DARÁLT HÚSOS RAKOTT KARFIOL >>>

RAKOTT TÉSZTA DARÁLT HÚSSAL >>>

MUSZAKA (GÖRÖG RAKOTT PADLIZSÁN) >>>

HÚSOS RAKOTT BROKKOLI >>>

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA >>>

KLASSZIKUS RAKOTT KARFIOL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.