Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Világkonyha

Gyors és egyszerű ebéd: gyömbéres csirke lépésről lépésre

Gyömbéres csirkemell jázmin rizzsel
Nem kell mindig étterembe menni, ha a pikáns, fűszeres és egzotikus ázsiai konyha ízei után vágyakozunk, elég csak néhány alapvető hozzávalót beszerezni.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

Gyömbéres csirke jázmin rizzsel
A HOZZÁVALÓK:

30 dkg csirkemell
15 dkg jázmin rizs
3 dkg gyömbér
0,15 dl osztrigaszósz
0,15 dl szójaszósz
1 fej vöröshagyma
1 db hegyes erős paprika
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

lábas
serpenyő
reszelő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN!
A RECEPT >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Készítsük elő az alapanyagokat

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra.


2. Főzzük meg a rizst

A jázmin rizst egy szűrőbe tesszük, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kis olívaolajon megpirítjuk, épp csak annyira, hogy kifehéredjenek a szemek, megsózzuk, majd felöntjük kétszer annyi forró vízzel, mint amennyi rizst főzünk. Amikor elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, és lefedve állni hagyjuk.

3. Készítsük el a szósz alapját

Egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Megsózzuk egy kicsit, hogy ne égjen meg a hagyma. Hozzáadjuk a felvágott hegyes erős paprikát is. Ha nem szeretnénk, hogy túl erős legyen, ne tegyük bele az összeset. Ha üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a szójaszószt, és jól átkeverjük az egészet.

4. Adjuk hozzá a csirkét

A serpenyőbe tesszük a felkockázott csirkemellet, és megpirítjuk. Ha nagyon sűrűnek érezzük a szószt, adhatunk hozzá egy kis vizet. Miután a csirkék megpirultak, ráöntjük az osztrigaszószt. Összeforraljuk az ízeket, és már kész is.

5. Tálaljunk!

Jázmin rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.